Playmobil

Playmobil-Show

Mi is az a Playmobil?

A Playmobil tulajdonképpen egy szerepjáték, elsősorban 4-12 éves gyermekek részére (de van már kisebb gyerekeknek szóló változata is).
 

Playmobil figurák

playmobil2

A játék egy jellegzetes figurára alapul: ez egy mozgatható fejű, csuklójú, és lábú, néhány centis ember. Ezek a játékfigurák rengeteg különböző variációban fordulnak elő: létezik férfi, női és gyerek változat is; ruházatuk, hajuk, de még bőrszínük is eltérő lehet.

A Playmobil játékok mindig besorolhatók egy-egy témakörbe. Így például vannak az ókori Egyiptomba illeszkedő figurák, vagy középkori kalózok, de akár rendőrök, tűzoltók, is megtalálhatók a kínálatban. A Playmobil évente több új témakört jelentet meg, miközben egyes (régebbi) témakörök gyártását egy idő után megszünteti.

Egy témakörön belül több játék-féle is szerepel a kínálatban. Ezek a játékok természetesen mind összeillenek, és jól kiegészítik egymást – akár témakörtől függetlenül is. A Playmobilok sajátossága, hogy egy-egy játékhoz rengeteg kiegészítő is tartozhat: egészen apró eszközöktől kezdve, különböző járművökön át, a nagyobb épületekig.

 

Playmobil – 1.2.3.

A Playmobil játéksorozata a legkisebb gyerekek számára. Ezeket a játékokat kifejezetten 1-3 éves gyerekek számára készítik. Az 1.2.3. sorozatnak a figurái eltérnek a többi – hagyományosnak nevezhető – Playmobil figuráktól.


 

Playmobil megjelenése a médiában

2009-ben animációs film készült Playmobil figurák főszereplésével, Playmobil – A kalóz-sziget titka címmel.

“Horgonyt fel! Csatlakozz te is a világra szóló kalandhoz, melyben kedvenc Playmobil-figuráid most először életre kelnek! Tengernyi móka vár rád a hétéves Jack és nővére, Amelia oldalán, akik egy kalózhajó fedélzetén elbújva a titokzatos Kalóz-sziget, értékes kincsek és különös lények otthona felé tartanak. Vajon képesek lesznek-e a kerge csontvázakat megkerülve megtalálni az elrejtett kincset, még mielőtt a kalózok megelőzik őket?”

 

2014-ben pedig egy francia animációs sorozat indult, ami négy Playmobil karakternek kalandjait mutatja be. A Super 4 címre keresztelt széria a Boomerang in Latin America és Cartoon Network in Italy csatornákon fut. Magyarországon a Megamax csatornáján adták, de jelen pillanatban nincs műsoron.

“Négy bátor, önjelölt hősünket követhetjük nyomon, név szerint: Alexander herceget, a bátor lovagot, aki meg szeretné ismerni a világot, miközben helyrehozza az igazságtalanságokat; Gene-t, a műszaki zsenit, akit csak a tudomány és a felfedezés hoz lázba; Ruby Redet, a kalózlányt, aki bármilyen akadályt legyőzne, csak hogy bizonyítsa: egy lány is lehet főnök; és Csillámot, a tündért, akinek még meg kell tanulnia használni erejét és/vagy azt a mágiát, amit előidézhet vele. Egy csapat szuperhős, akik Technopolis városát és Kenric királyt védelmezik a gonosz erők ellen. Elég szuperek lesznek, hogy sikerüljön nekik?”

 

Playmobil az interneten

Mindenképpen érdemes ellátogatni a Playmobil hivatalos oldalára, ahol a gyerekek izgalmas játékokat próbálhatnak ki, továbbá menő videók és mókás képregények közt válogathatnak. Ezen felül pedig rengeteg letölthető tartalommal szolgál az oldal, amikre érdemes egy pillantást vetni. A Playmobil hivatalos honlapján kívül pedig érdemes feliratkozni a cég hivatalos Youtube csatornájára és követni Facebook oldalukat.

 

Playmobil FunPark

A családok számára remek szórakoztatást biztosítanak a Playmobil szabadidőparkjai, amikből jelenleg öt van a világon. Egy a vállalat székhelyének számító Zirndorf-ban található, míg Európában MáltánPárizsban és Athénban találkozhatunk FunPark-okkal. Az egyetlen amerikai szabadidőpark az Egyesült Államok-beli Palm Beach-ben található.