Sajtó

SAJTÓKÖZLEMÉNY – 2015. szeptember 30.
MEGNYITJA KAPUIT A „SMALL WORLD” INTERAKTÍV ISMERETTERJESZTŐ, OKTATÁSI ÉS MŰVÉSZETI GALÉRIA DEBRECENBEN
 
A Védangyal Kft. „Small World” Interaktív ismeretterjesztő, oktatási és művészeti galéria megvalósítása Debrecenben című,
ÉAOP-2.1.1/A.I-12-2012-0009 azonosító számú projektje befejeződött.

A projekt nettó elszámolható költsége:                         142.750.000,-HUF
Európai uniós vissza nem térítendő támogatás:             99.925.000,-HUF
 
A Védangyal Kft. 2012.09.28-án nyújtotta be pályázatát az „ÉAOP-2.1.1/A-I-12 Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése” című pályázati kiírásra és támogatást nyert a „Small World Interaktív ismeretterjesztő, oktatási és művészeti galéria megvalósítása Debrecenben” című ÉAOP-2.1.1/A-I-12-2012-0009 azonosító számú projektjére, melyre 2013.01.31-én a Támogatási szerződés aláírásra került.
A projekt keretén belül Debrecen első Interaktív Művészeti, Ismeretterjesztő és Oktatási galériája került megépítésre 420 m2-en, egy 3 szintes épületben, a Debrecen, Széchenyi utca 64. szám alatt, ahol időszakos kiállításokkal várják a gyerekeket, családokat.
 
TERVEZETT NYITÁS:
2015. december 03.-a.
A nyitó kiállítás az egyik legnépszerűbb játékgyártó, a Playmobil elemeiből kerül összeállításra.
Mi is az a Playmobil?
A Playmobil tulajdonképpen egy szerepjáték, elsősorban 4-12 éves gyermekek részére (de van már kisebb gyerekeknek szóló változata is). A játék egy jellegzetes figurára alapul: ez egy mozgatható fejű, csuklójú, és lábú, néhány centis ember. Ezek a játékfigurák rengeteg különböző variációban fordulnak elő: létezik férfi, női és gyerek változat is; ruházatuk, hajuk, de még bőrszínük is eltérő lehet. A Playmobil játékok mindig besorolhatók egy-egy témakörbe. Így például vannak az ókori Egyiptomba illeszkedő figurák, vagy középkori kalózok, de akár rendőrök, tűzoltók, is megtalálhatók a kínálatban. A Playmobil évente több új témakört jelentet meg, miközben egyes (régebbi) témakörök gyártását egy idő után megszünteti.
Egy témakörön belül több játék-féle is szerepel a kínálatban. Ezek a játékok természetesen mind összeillenek, és jól kiegészítik egymást - akár témakörtől függetlenül is. A Playmobilok sajátossága, hogy egy-egy játékhoz rengeteg kiegészítő is tartozhat: egészen apró eszközöktől kezdve, különböző járművökön át, a nagyobb épületekig.
 
- 1.2.3.
A Playmobil játéksorozata a legkisebb gyerekek számára. Ezeket a játékokat kifejezetten 1-3 éves gyerekek számára készítik. Az 1.2.3. sorozatnak a figurái eltérnek a többi - hagyományosnak nevezhető - Playmobil figuráktól.
 
EREDMÉNYEK:
Galériánk legfontosabb irányelve a tartalmas kikapcsolódás.
A galériánkba látogatók interaktív módon sajátíthatják-, mélyíthetik el tudásukat az éppen aktuális kiállítás tematikáját illetően.
Ajánlott korosztály: 5 – 99 év.
 
Az időszakos kiállításokon kívül 2 szülinapi rendezvénytérrel is várják a gyerekeket, családokat.
 
Tervezett kiállítások:
-     PLAYMOBIL kiállítás és mini-golf pályák
-     SMALL WORLD – ismerd meg a föld országait
 
A fejlesztés célja, hogy a debreceniek és a Debrecenbe érkező, elsősorban családos turisták egész évben – rossz időjárás esetén is -, minél tartalmasabban töltsék el szabadidejüket.
 
A projekt nettó elszámolható költsége: 142.750.000,-HUF, támogatási intenzitása: 70,00%
A projekt befejezése: 2015.09.30.
 
További információ:
 Védangyal Kft. – Kárándi Imre 
Cím:                 4031 Debrecen, Széchenyi utca 64.
Telefon:            +36 (52) 247-188 - nyitvatartási időben
E-mail:             smallworld@smallworld.hu
Honlap:            smallworld.hu